Там семействата ще получават специализирана помощРодителите на преждевременно родените деца

...
 Там семействата ще получават специализирана помощРодителите на преждевременно родените деца
Коментари Харесай

Семеен център ще помага на родители на недоносени бебета


 

Там фамилиите ще получават профилирана помощ

Родителите на прибързано родените деца към този момент ще получават профилирана помощ и то на едно място. Това ще става в първия у нас Семеен център за недоносени, който напълно скоро ще отвори порти, предава Нова тв.

Диляна поема първата си глътка въздух преди 8 години. Още с нея стартира и борбата й за живот. Момиченцето се ражда прибързано - в 7-я месец.

„ Моят мораснал воин. Диляна се роди кг и половина, дребна, заставам дълго време в болниц Аз си потеглих от болничното заведение без бебе на ръце, както вършат всички останали ”,разказва Петя Банкова, майка на Диляна.

След раждането Петя не среща поддръжка.

„ В болничното заведение липсваше информация по какъв начин да действаме по-натам, какво е положението на детето. Беше огромен потрес за мен, както и за цялото семейство, тъй като никой не очакваше това ”, добавя Петя. А огромното тестване стартира, откакто момиченцето се прибира вкъщи. Диляна към този момент е във втори клас и се развива обикновено.

Сега родителите на прибързано родените деца няма да се усещат изгубени. А с цел да стане този център действителност, преди година фондация " За нашите недоносени деца " стартира акция за набиране на средства. Освен до разбообразни занимания, тук те ще имат достъп до разнообразни експерти, измежду които лекари, психолози и логопеди.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР